menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Saopćenje za javnost Općinskog načelnika Gradačac vezano za novonastalu situaciju u Domu Zdravlja

Urednik | 5. Februara 2019.

U cilju sprečavanja špekulacija i drugih insinuacija koje su se pojavile u medijima i na društvenim mrežama a vezanih za novonastalu situaciju u JZU Dom zdravlja Gradačac, obavještavamo javnost da je Općinski načelnik, po zaključcima Općinskog vijeća Gradačac, formirao Radnu grupu koja će s menadžmentom DZ Gradačac, proučiti pozitivne zakonske propise iz primarne zaštite i predložiti set mjera za poboljšanje stanja  u ovoj zdrvstvenoj ustanovi.

Uložit će se maksimalni napori kako bi se iznašla rješenja kojim će se unaprijediti rad Doma zdravlja Gradačac a koji su nakon potpisivanja Ugovora sa  Zavodom zdravstvenog osiguranja TK 2019. godine narušeni.

Zavod zdravstvenog osiguranja TK, Ministartstvo zdravstva Tuzlanskog kantona i Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH trebaju peispitati donesene odluke i propise koje nisu u interesu građana Gradačca a ovom prilikom osuđujemo pojedince koji površnim i nestručnim javnim istupima manipulišu javnim mnijenjem i dezinformišu javnost.

Općinski načelnik
mr.sci Edis Dervišagić

 

 

Radio Bet / Izvor: Općina Gradačac

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset