menu Naslovna chevron_right
Crna hronika

Sarajevo: Namjerno pregazio mladića i maloljetnicu

Urednik | 1. Decembra 2016.
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer osobu inicijala H. A. pod sumnjom da je 29. novembra automobilom pokušao usmrtiti dvije osobe, među kojima i jednu maloljetnu.

Treća policijska uprava je 29. novembra obaviještena kako se u ulici Trebinjska u općini Novi Grad nalaze dvije osobe sa ppovredama. Riječ je o T.V. rođenom 1989. godine u Sarajevu koji je zadobio teže tjelesne povrede, i A.A. rođenoj 2001. godine u Sarajevo koja je zadobila lakše povrede.

T.V. i A.A. su povrede zadobili prilikom udarca automobila te su prevezeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Prema navodima koje su T.V. i A.A. dali policijskim službenicima, udario ih je, krećući se u rikverc, automobil u ulici Adem Buće u kojem su se nalazili nepoznati muškarac i žena.

Nakon ove nesreće, došlo je do verbalnog sukoba između T.V. i nepoznatog vozača te ih je vozaač, vrativši se u automobil, namjerno udario prednjim dijelom vozila nanijevši im povrede.

Nakon obavljenog uviđaja i obavještavanja Kantonalnog tužilaštva, policijski službenici su priveli H.A. rođenog 1982. u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju.

Na osnovu Sudske naredbe, od njega je privremeno oduzeto putničko motorno vozilo marke Opel Astra.

(Radio Bet / Klix)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset