SARAJEVO: POČELA REGIONALNA KONFERENCIJA “DJECA U MEDIJSKOM OKRUŽENJU”

118

Regionalna konferencija “Djeca u medijskom okruženju” s ciljem jačane regionalne platforme za medijske profesionalce, stručnjake i druge aktere iz BiH i regiona, angažovane u definisanju i zaštiti najboljeg interesa djeteta u medijima, počela je u Sarajevu, javlja reporterka BHRT.
Očekuje se obraćanje zvaničnika UNICEF-a i Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Takođe, jedan od ciljeva ove konferencije je i prikupiti doprinose za novo prošireno izdanje publikacije “Mediji u najboljem interesu djeteta: pregled znanja i iskustava za kreatore medijskih sadržaja”.

Medijski profesionalci, stručnjaci i praktičari, te predstavnici UNICEF-ovih komunikacijskih timova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije će dati svoj doprinos kroz diskusiju i prezentacije.

Učesnici će na konferenciji razgovarati o direktnim i indirektnim uticajima medija na djecu, zatim medijskoj pismenosti i djeci, medijima u najboljem interesu djeteta, te djeci u digitalnom okruženju medija, saopštili su organizatori.

Konferencija se održava u organizaciji UNICEF-a BiH, uz podršku i učešće regionalnih ureda UNICEF-a Crne Gore, Hrvatske i Srbije, te Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

 

 

 

 

Izvor:BHRT

Komentari

komentara