menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

SARAJEVO U 18 SATI: NOVI PROTEST “PRAVDA ZA DŽENANA”

Urednik | 21. Novembra 2018.

Na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI centra, danas u 18 sati trebalo bi da počne još jedan protestni skup “Pravda za Dženana”.

“Nepravda učinjena samo jednom jednom čovjeku prijetnja je svima. Pozivamo ljude iz cijele Bosne i Hercegovine i šire da nam se pridruže na velikom skupu podrške porodici Memić u ime pravde za Dženana Memića”, poručili su organizatori.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu donio je prvostepenu presudu kojom je oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao, a poslije preminuo Dženan Memić.

Dženanov otac odlučan je da se do kraja bori za istinu i pravdu, kada bi trebalo da budu otkrivene ubice i razlozi zbog čega je ubijen 2016. godine.

Protesti će simbolično biti održani na godišnjicu parafiranja Dejtonskog sporazuma koji je okončao četverogodišnji krvavi rat u Bosni i Hercegovini. Dženanovi i Davidovi roditelji smatraju da je sporazum u Dejtonu donio mir, ali je ostavio nered u državi čija žrtva su njihovi stradali sinovi.

“Ostajemo odlučni u borbi da dođemo do pravde i otkrijemo ko je odgovoran za smrt naših sinova”, poručili su Muriz Memić i Davor Dragičević, očevi stradalih mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića, gostujući u emisiji “Jutro za sve” BHRTa-a. Oni su za večeras u 18 sati najavili novo protestno okupljanje građana u Sarajevu i Banjaluci tražeći istinu za njihove sinove.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset