SARAJEVO: VENECIJANSKA KOMISIJA SA BH. POLITIČKIM PREDSTAVNICIMA

167
Danas će u Sarajevu biti nastavljeni susreti eksperata Venecijanske komisije sa predstavnicima političkih stranaka u BiH. Tema su izmjene Izbornog zakona, s naglaskom na rješavanju popune federalnog Doma naroda.

Prvi sastanak, kojem će prisustvovati predstavnici svih političkih stranaka, počinje u 09.00 sati. Naredni susret biće održan u Parlamentarnoj skupštini BiH, a potom će sa ekspertima Venecijanske komisije razgovarati politički lideri.

Kako je izjavio potpredsjednik SDA Šefik Džaferović, na jučerašnjim razgovorima bilo riječi o ad hok rješenju samo za predstojeće izbore u oktobru.

Džaferović je, nakon sastanka sa članovima Venecijanske komisije, izjavio da je razgovarano o raznim detaljima i aspektima primjene ove odluke, o nekim mogućim rješenjima, ali da ništa nije zaključeno, niti je dato neko definitivno uputstvo.

Prvi zajednički sastanak Venecijanske komisije sa predstavnicima političkih stranaka iz FBiH održan je prekjuče u Delegaciji EU u Sarajevu. Juče su prvi put u razgovore o izmjeni Izbornog zakona BiH uključeni i predstavnici srpskih stranaka.

Komentari

komentara