Sastanak vladajuće koalicije: Opet uspjehom ocijenjen “otvoren razgovor” o problemima!

369

“Lideri nisu svjesni dubine problema s kojima se suočava BiH”, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu nakon sastanka lidera vladajuće koalicije.

“Ušlo se u šeme podjele, pozitivan ambijent je narušen i nema na vidiku nekog događaja koji bi mogao preokrenuti stvari. Možete pred tim zatvarati oči i pokušati napraviti osjećaj da se nešto događa, ali mislim da je političko stanje vrlo ozbiljno. Jedino korisno sa današnjeg sastanka je da smo vrlo otvoreno razgovarali o tome”, rekao je on.

Kazao je da mu je drago da što je održan sastanak, ali ga nije ocijenio bilo kakvim pomakom. Dodao je da su danas otvorene određene priče, ali da nikakav dogovor nije postignut.

“Ono što jeste neka vrsta zajedničke poruke jeste da smo nastavili raditi stvari na polju ekonomije i da dominiraju teme od kojih građani mogu imati koristi. Postoji puno tema i izazova”, kazao je on.

Ivanić smatra da se “bošnjačka strana igra agenta i pokreće reviziju tužbe protiv Srbije”.

“Bošnjačka strana će iskoristiti ulogu agenta i pokrenuti reviziju tužbe protiv Srbije. Mislim da će nas to vratiti mnogo unazad i svi ćemo biti testirani načinom na koji donosimo odluke. Ako ima nešto pozitivno, to je činjenica da smo počeli ozbiljnije razgovarati”, rekao je Ivanić.

BHRT

Komentari

komentara