SDA odgovara Radončiću: Ako si napustio principe koalicije, napusti i 1.000 pozicija

305
Naime, Radončić je u jučerašnjoj izjavi za Klix.ba kazao da će podržati smjenu Vijeća ministara, iako je u koaliciji s SDA.

“Sada je potpuno jasno da je Dodik u Radončiću pronašao partnera iz poznatih vremena Sejde Bajramovića. Također je jasno da koalicija Radončić-Dodik, odnosno SBB-SNSD, funkcionira u punom obimu sa ključnim zadatkom slabljenja i razgradnje institucija BiH, zaustavljanja evropskog i NATO puta BiH i ekonomskog razvoja. O tome najbolje svjedoči već pomenuto glasanje SBB-a i SNSD-a o Izvještaju o Vijeću ministara, kao i koordinirani pokušaji rušenja pravosudnih institucija i OSA-e kao jedne od najvažnijih agencija na nivou države”, navodi se u saopćenju.

Dodaju da je jasno da je prisna saradnja sa Dodikom koji konstantno osporava državnost BiH, a povratak Bošnjaka proglašava okupacijom Podrinja, samo nastavak sramne uloge koju je Radončić definitivno objelodanio u izjavi na suđenju u Prištini.

“U toj je izjavi Bošnjake optužio za početak rata, a državni vrh koji je organizirao i vodio odbranu BiH proglasio mafijom”, zaključuju iz SDA.

Klix.ba / NM

Komentari

komentara