Sebijin ponedjeljak: Nesretna djevojka prvo odvezena u Opću bolnicu gdje nema neurohirurga!

517

Nakon teške saobraćajne nesreće u centru Sarajeva u kojoj su dvije djevojke izgubile život, a vozač pobjegao, građani glavnog grada BiH su najavili mirno okupljanje večeras u 20 sati na mjestu nesreće.

Kako je navedeno na društvenim mrežama, u pozivu građanima se navodi da će okupljanje početi u 20 sati ispred Zemaljskog muzeja, tačnije na raskrsnici gdje se nesreća desila.

Ovo je mirno okupljanje. Odajemo počast ovim djevojkama. Našim okupljanjem ukazujemo na nepravilnosti, na sve što nas muči u ovom gradu i ovoj zemlji. Ukoliko se večeras dogovorimo gdje nam je sljedeća stanica, to ćemo naknadno i objaviti. Ukoliko treba da se ide pred Tušilaštvo, pred odgovorne institucije, to ćemo i uraditi – navodi se na Facebook stranici.

Podsjećamo, u ponedjeljak navečer iza 21:30 sati u ulici Zmaja od Bosne dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, dok je druga prebačena u Opću bolnicu u Sarajevu.

Povrijeđena pješakinja je jutros prebačena iz Opće bolnice na Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS), nakon čega je preminula.

Nešto ranije iz MUP-a KS su kazali da traje potraga za vozačem koji je udario dvije pješakinje i nakon toga pobjegao sa mjesta nesreće. Interesantno je da se u izvještaju MUP-a KS ne spominje da je nesretna djevojka prebačena iz Opće na KCUS, već stoji da je preminula u Općoj bolnici u 24 sata.

Pitanja se sada množe. Zašto je djevojka prvo prevezena u Opću bolnicu kada se zna da tamo nema neurohirurga. Odgovor je vrlo jednostavan. Tako je naredila Sebija Izetbegović. Dakle, procedura nalaže da se pacijenti ponedjeljkom i petkom prvo voze u Opću, pa onda na KCUS!?

Možete li zamisliti osjećaj prijatelja koji su sinoć, prema saznanjima Patrije, lutali iz Opće do KCUS-a u pola noći!

Niko ne tvrdi da bi nesretna djevojka možda bila spašena i da je odmah prebačena na KCUS, ali pitanje je do kada će se igrati s nama svi moćnici čije se želje poštuju ma kako one bile sumanute i kontra onoga što struka govori.

 

 

(A;H/izvor: NAP)

Komentari

komentara