Sin Nikole Špirića slupao automobil Ambasade BiH

1323

Aleksandar Špirić, sin puno poznatijeg Nikole Špirića, od vratolomnih vožnji nije odustao ni nakon što ga je otac uhljebio u Ambasadi BiH u Beogradu.

Mnogim Banjalučanima, kako pješacima, tako i vozačima, laknulo je nakon što je 2012. godine Aleksandar Špirić, sin funkcionera SNSD-a Nikole Špirića, dugogodišnjeg obnašatelja najviših funkcija u zajedničkim inistucijama Bosne i Hercegovine, imenovan za prvog sekretara u Ambasadi BiH u Srbiji.

Špirić-junior je zahvaljujući vratolomnim vožnjama u skupocjenim automobilima kojim ga je čašćavao otac, godinama važio za “opštu opasnost” na cestama u Banjoj Luci, a i šire.

No, nažalost, od te prakse diplomata Špirić nije odustao ni nakon što ga je otac uhljebio u ambasadi BiH u Beogradu.

Potvrđuju to i fotografije potpuno uništenog službenog vozila ambasade BiH, kojeg je Aleksandar Špirić prije dvije godine slupao tokom posjete Banjoj Luci.

Nepoznato je kako je i kome ovaj udes sa totalnom štetom mlađi Špirić pravdao. On je, kako je to prošle godine potvrdio njegov otac u Parlamentu BiH, zaposlen u državnoj Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA), a u Ambasadi u Beogradu je angažiran na osnovu protokola potpisanog između BiH i Srbije prema kojem obavještajci jedne zemlje mogu raditi u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u drugoj državi.

Zaljubljenica u skupa i brza vozila je i Špirićeva kćerka Jovana koja već desetak godina studira u Beču i koju se može tokom posjeta “rodnoj grudi” vidjeti u luksuznom “Audi Q5”.

Jovana Špirić, kojoj je otac kupio i stan u Beču, tamo je zaposlena u predstavništvu firme “Bimal” iz Brčkog.

Podsjetimo, prije nekoliko godina tadašnji zamjenik ministra financija i trezora u Vijeću ministara BiH Fuad Kasumović, optužio je tadašnjeg ministra Špirića da je od vlasnika “Bimala” Ilije Studena dobio 2,5 miliona KM za oslobađanje od carinskih obaveza prilikom uvoza šećera, piše Slobodna Bosna.

(Bet Radio)

Komentari

komentara