Sinu Hanke Paldum dvije godine zatvora i psihijatrijsko liječenje!

669

Mirzad Brkić, sin pjevačice Hanke Paldum, nepravomoćno je danas na Općinskom sudu u Sarajevu osuđen na dvije godine zatvora zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao 14. januara 2014. godine kada je automobilom udario tri pješakinje, od kojih su dvije teško povrijeđene.

mirzadu-brkicu-dvije-godine-zatvora-i-lijecenje-na-psihijatriji_1456322740

U udesu u sarajevskom naselju Grbavica tada su povrijeđene Ismeta Kovač (52), Arijana Žigu (54) i Magbula Džuderiju (59). Poslije udesa, Brkić je podvrgnut testu na narkotike, a u krvi mu je konstatirano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin. Brkić se na zadnjem ročištu izjasnio da nije kriv.

Sud je naložio liječenje na Psihijatrijskoj klinici te oduzimanje vozačke na jednu godinu, javlja N1.

Arijana Žiga, jedna od povrijeđenih, kazala je da je zadovoljna odlukom i da je današnji dan dugo čekala.

Udes se dogodio u januaru 2014, a Brkić je potom bio u bijegu. Uhapšen je sredinom decembra prošle godine u autobusu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon hapšenja, po dolasku u Sarajevo, Brkić je pobjegao službenicima sudske policije koji su ga dovodili po naredbi suda. Potraga po Sarajevu trajala je cijeli dan, a policija ga je konačno uhvatila te noći na području općine Stari Grad, Sarajevo.

O.D. Bet radio / oslobodjenje.ba

Komentari

komentara