SIPA: Hapšenje zbog zloupotrebe službenog položaja

474
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva ”Kapija”, danas su na području Cazina uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Uhapšena osoba sumnjiči se da je u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa da bi sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

U okviru akcije ”Kapija” u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realiziraju po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Uhapšena osoba biće privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje, saopšteno je iz SIPA-e.

Komentari

komentara