menu Naslovna chevron_right
BiHIzdvojenoRegija i SvijetVijesti

SIPA uručila poziv Zdravku Mamiću da se javi u Sud BiH

Urednik | 11. Juna 2019.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) jutros je uručila poziv Zdravku Mamiću, bivšem savjetnika Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, da se javi u Sud Bosne i Hercegovine.

Interpol je jučer obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu, a nakon što je dan prije izricanja osuđujuće presude stigao u BiH.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovo potražuje nakon podizanja nove USKOK-ove optužnice za izvlačenje para iz Dinama i traži da mu bude određen pritvor.

Prema informacijama „Avaza“, danas poslije 12 sati u Sudu BiH će biti održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da on bude izručen Hrvatskoj, a kojem Mamić mora prisustvovati.

Zdravko Rajić, Mamićev advokat, potvrdio je za „Avaz“ da su obaviješteni o raspisivanju potjernice, ali da će danas imati više podataka.

U Sudu BiH ustvari će biti razmatrano pristaje li Mamić da bude izručen Hrvatskoj. On posjeduje i državljanstvo BiH, a ako Sud BiH odluči da su ispunjeni uvjeti, konačnu odluku ipak donosi ministar pravde BiH Josip Grubeša. Naša država prošle je godine već jednom odbila izručiti Mamića Hrvatskoj.

(Vijesti.ba /Avaz)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset