menu Naslovna chevron_right
IzdvojenoRegija i SvijetVijesti

Skandalozan govor vladike: Vučiću, nametnuo si nam nerotkinju

Urednik | 30. Juna 2017.

Penzionisani episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije Jevtić juče je na Gazimestanu kritikovao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića što  što je predložio Anu Brnabić za premijera.

 Zamjerio mu  je jer je u pitanju, kako je rekao, „nerotkinja“ i „antirotkinja, koja je protiv srpske djece“
Sve ovo Atanasije Jevtić izrekao je poslije parastosa koji je patrijarh Irinej služio stradalim kosovskim junacima u Kosovskoj bici 1389. godine. On je i ranije kritikovao Vučića, a ovaj put je iskoristio i centralni vidovdanski događaj na KiM da iskaže svoj stav.

“Opšti je zaključak da je Srbiju zahvatio defetizam, plaše se ne znam čega. U školama su zločini, čemu učimo djecu? I ono malo što imamo djece, hoće pustahije da oduzmu i to, i pravo na rađanje djece. Izdajnici ne poštuju ljudski rod, već nam nameću one koji ne rađaju djecu i ne samo nerotkinje, već i antirotkinje, koji su protiv srpske djece”, rekao je Jevtić.

Među prisutnima su bili i crkveni velikodostojnici, episkop raško-prizrenski Teodosije i patrijarh Irinej.

“Na Gazimestanu je bio i sin predsjednika Srbije Danilo Vučić, koji već pet godina ide na Kosovo na Vidovdan. Dok je Atanasije govorio, crkveni velikodostojnici su ćutali, ali su se poslije izvinjavali i rekli da ništa od onoga što je izgovorio nije stav Srpske pravoslavne crkve”, priča izvor Blica.

Njihov  sagovornik dodaje i da nije bilo predviđeno da penzionisani vladika Atanasije govori.

Parastosu su, pored više stotina vjernika, prisustvovali i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom.

Inače, penzionisani vladika Atanasije izazvao je skandal i 2013. na mitingu Srba sa Kosova. Tada je Atanasije rekao da „premijer govori o realnoj politici i ne zanima ga nebeska Srbija“.

„Tako je govorio i Zoran Đinđić i svi znamo kako je završio“, a od ove izjave se poslije ogradio patrijarh Irinej.

Đurić: Neprimjereno vrijeđanje

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je „neprimjereno doći kolima iz Beograda na pola dana na Kosmet, da bi se vrijeđao onaj koga narod voli i koji se za svoj narod bori“.

“Za mandata Vučićeve vlade obnovljeno je 15 svetinja na KiM, pomagano je opstanku Srba u svakom najudaljenijem dijelu pokrajine, štićeni su nacionalni interesi, što je i rezultiralo podrškom od 80,5 odsto građana KiM koji su upravo u Vučiću prepoznali iskrenog i srčanog borca za njihov opstanak i prava”, ocijenio je Đurić.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset