Skandalozna raspodjela sredstava: 17 privatnih firmi i institucija kojima je ministrica Dujmović nezakonito odobrila 240.000 KM

813

HDZ-ova ministrica kulture i sporta FBiH Zora Dujmović napravila je niz krivičnih djela prilikom raspodjele više od dva miliona KM iz ovog ministarstva.
Dujmović je dio novca ministarstva, namijenjenih za finansiranje kulturnih manifestacija značajnih za FBiH u 2015. godini te podržavanje obnove kulturno-graditeljskog naslijeđa FBiH, planirala dodjeliti privatnim kompanijama i insitucijama.

Novinska agencija Patria u posjedu je dokumentacije koja otkriva da Dujmović planira dodjeliti više od 240.000 KM za 17 privatnih kompanija, što je u potpunoj suprotnosti sa zakonom.

Između ostalih, Dujmović planira dati 40.000 KM kompaniji G-Tour d.o.o. iz Međugorja za projekt „Večernjakov pečat“. Riječ je o privatnoj nagradi hrvatskog Večernjeg lista, od čije nagrade korist imaju njegovi vlasnici, ali ne i građani.

Plan ministrice Dujmović treba potvrditi još Vlada FBiH. Ukoliko ministricin plan prođe na Vladi, krivične odgovornosti neće biti lišeni ni ostali ministri u Vladi FBiH, prije svega ministri SBB-a i SDA-a, ali i premijer Fadil Novalić.

Patria donosi i tabelarni prikaz privatnih firmi kojima je ministrica Dujmović namijenila više od 240.000 KM budžetskog novca.

zora_dujmovic-kriminal

zora_dujmovic-kriminal2

(Avaz/Crta)

Komentari

komentara