SKANDALOZNO: Eksplozivna naprava bačena na kuću upravnika zatvora

748

Eksplozivna naprava za sada nepoznate vrste aktivirana je sinoć, oko ponoći, u selu Dubočani kod Trebinja, na porodičnu kuću Slaviše Jankovića, upravnika Okružnog zatvora u Trebinju, ali u kući ne živi niko, pa nije bilo ni povrijeđenih.

Sve su oko ponoći čuli mještani ovog sela, ali su, kažu, mislili da je u pitanju novogodišnje veselje, a tek jutros oko 11 časova primjetili su oštećenja na kući i o svemu obavijestili Jankovića.

U CJB Trebinje je potvrđeno da su oni o svemu obaviješteno oko 12.20, nakon čega na lice mjesta izlaze policija, protivpožarni inspektor i okružni tužilac Gordana Šalvarica.

Nakon prvih nalaza uviđaja koji je započet u kasnim popodnevnim časovima očigledno je samo to da je kuća pretrpila materijalnu štetu, jer se usljed siline eksplozije urušio dio krova, ali još nije utvrđen ni uzrok, niti posljedice ovog čina.

Okružni javni tužilac Gordana Šalvarica, koja je vršila uviđaj, kaže da će sve biti nastavljeno sutra, jer je u pitanju složena istraga za koju je potrebno ispitati još dosta neispitanih i nepoznatih okolnosti ovog nedjelja.

“Još nije ustanovljeno ni kakva je eksplozivna naprava u pitanju, a uviđaj ćemo nastaviti sutra, jer danas nije završen s obzirom na nedostatak svjetlosti unutar kuće i velike količine urušenog materijala. Sve to onemogućava adekvatan rad i ispitivanje dokaza”, kaže Šalvarica.

Ona nije mogla potvrditi da li je ekspozija došla spolja ili iznutra, mada mještani tvrde da su još jutros uočili i izvjesne tragove koji bi mogli značiti da je provaljeno u unutrašnjost.

U dvorištu kuće je bio i sam Slaviša Janković koji, iako nije želio davati izjave, ipak tvrdi da mu nije jasno ko bi i iz kojih razloga mogao učiniti ovako nešto, pišu Nezavisne.

(Crta)

Komentari

komentara