Slatka životna priča Selvudine Peštalić iz Gradačca (Dina Torte Peštalić)

2654

Rođena je 01.01.1980. (Austrija) sa trenutnim prebivalištem u Gradačcu (Lukavac Donji), majstor je za najslađe i najukusnije torte i kolače.

Školu je završila u BiH, djetinjstvo je provela u Biberovom Polju (općina Gradačac). U svojim dvadesetim godinama odlučila se na veliki korak tj brak, udala se u Lukavac Donji (Pestalići) gdje i dan danas živi sretno sa svojom porodicom.
Sevludina Peštalić već nekoliko godina bavi se pripremom ukusnih (fondan) torti, a sve je počelo od pravljenja torte svom mlađem sinu.

“Svom sinu sam htjela da uradim nešto novo, nešto posebno. Tako da sam odlučila da napravim tortu sa dva kata “Traktor Tom” bez ijedne alatke, samo sam svoj um koristila i jedan nož. Od te torte krenula je još veća ljubav prema umjetnosti u poslastičarstvu”.
Kako kaže cijeli svoj život je provela u kuhinji, taj posao radi sa ljubavlju umijeće posjeduje i za slane delicije ipak preovladala je ljubav prema tortama jer posjeduje više kreativnosti.

Dinina majka je bila kuharica, a od nje je naslijedila dosta toga.

Sevludina je ponosna što je usrećila do sada na stotine mališana a i onih malo starijih, bilo da su rođendanske zabave, godišnjice ili svečane prilike u pitanju.

Svojim primjerom potvrđuje da neiscrpno istraživanje i uživanje u onome što radite jesu jedina garancija da će se za Vas daleko čuti i poručuje da se snovi nalaze na dohvat ruke, samo se morate potruditi da ih čvrsto uhvatite i zagrlite.

Sevludinu Peštalić možete potražiti na društvenoj mreži facebook pod nazivom “Dina Torte Peštalić”

Za sam kraj ove naše pozitivne gradačačke priče, Selvedini želimo još dosta uspjeha u stvaranju slatkih i ukusnih delicija, a oni koji još uvijek nisu kontaktirali Dina Torte, prilika je da se i sami uvjere u umjetnost koju možemo kušati!

 

 

 

Autor: Radio Bet

Komentari

komentara