Slučajno snimljena: Fotografija koja bi mogla otkriti tajnu uzroka požara u Dubaiju

690
A fire engulfs The Address Hotel in downtown Dubai in the United Arab Emirates December 31, 2015. REUTERS/Ahmed Jadallah

Policija u Dubaiju istražuje fotografiju koja bi mogla otkriti uzrok velikog požara koji je tokom dočeka Nove godine zahvatio hotel Address Downtown, šestu po visini zgradu na svijetu, koja se nalazi u blizini najvećeg nebodera na svijetu Burj Khalife.

Požar je izbio oko 21.30 po lokalnom vremenu na 20. spratu hotela s pet zvjezdica i vrlo brzo se proširio na desetak od ukupno 63 sprata. Svi koji su se zatekli u zgradi uspjeli su se evakuirati, ali je u panici povrijeđeno 14 osoba.

Kako je javio CNN, jedan filipinski fotograf preživio je plamenu buktinju tako što se s balkona 48. sprata spustio niz zgradu pomoću kabla kojim se koriste perači prozora. Fotografija koju je snimio forenzičar, a na Twitteru ju je objavio Dhahi Khalfan iz policije, prikazuje vatrenu loptu u podnožju zgrade, i to prije nego što se požar rasplamsao.

Istražitelji iz toga zaključuju da je vatra započela s vanjske strane građevine na 20. spratu. Istraga je u toku.

Iako je hotel blizu mjesta gdje se održava veliki vatromet, u vrijeme izbijanja požara taj vatromet još nije počeo. Fotograf je planirao snimati novogodišnji vatromet sa svog balkona i tako se pukim slučajem našao u blizini plamene buktinje, prenosi Jutarnji list.

(Crta)

Komentari

komentara