ŠOKIRANI RODITELJI: Sin u školi uči kako da postane diler droge

710

U današnje vrijeme nije lako svoje dijete izvesti na pravi put. Istinske vrijednosti i sve ono što je pozitivno, ono treba da vidi prije svega u svom najbližem okruženju, porodici, a na drugom mjestu svakako je škola koju pohađa.

Ali, da danas više ništa nije kao prije dokazuje i slučaj jednog dječaka iz Teksasa.

Naime, roditelji učenika šestog razreda u Državnoj školi u Teksasa požalili su se rukovodstvu njegove škole zbog domaćeg zadatka u kome se “objašnjava” kako postati prodavač droge.

Scott Pick je bio nemalo iznenađen kad je primijetio zadaću kod svoga 11-godišnjeg sina u kojoj se detaljno objašnjava lanac snabdevanja kokainom od kartela (proizvodnja) do ulice (prodaja).

“Primijetio sam da na jednom zadatku kod moga sina velikim boldiranim slovima piše ‘kokain'”, rekao je šokirani otac za CBS 11.”Osjećao sam se kao da su mome djetetu dali dijagram kako da postane diler”.

Objasnio je da je zbog ovog incidenta morao sinu odgovarati na neka “neugodna pitanja u vezi droge”. Pick je dodao da je sinu naredio da ne učestvuje u kontroverznoj zadaći, u kojoj se od učenika tražilo “kritičko razmišljanje”.

U zadatku “Prodavanje kokaina: Od polja do ulice”, kako prenosi Russia Today, stoji između ostalog: “Kokain je kupljen za iznos od 50.000 dolara, ali on se vrlo lako može podijeliti i prodati za 87.000 dolara na ulici”.

Nakon što se Pick požalio na sinov zadatak iz škole Bear Creek Intermediate u Kelleru su saopštili da su pritužbu “uzeli u razmatranje”.

(Avaz/Crta)

Komentari

komentara