menu Naslovna chevron_right
Regija i SvijetVijesti

Solid Wood i HMM na Sajmu namještaja i interijera IMM COLOGNE u Njemačkoj

Urednik | 7. Novembra 2016.

Početkom sljedeće godine, već tradicionalno, proizvođači namještaja iz Bosne i Hercegovine učestvovat će na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera – IMM COLOGNE u Kölnu u Njemačkoj, a pripreme za nastup su već počele, piše dnevni list Oslobođenje. Sedmi nastup BiH na IMM COLOGNE ponudit će kupcima u Njemačkoj i EU izvozne kolekcije namještaja sedam bh. firmi, među kojima su Solid Wood i HMM iz Gradačca.

Na štandu BiH bit će izloženi, između ostalog, tapacirani namještaj, masivni hrastov namještaj, trpezarije, spavaće sobe, klub-stolovi, komode, regali za dnevnu sobu, uredske stolice i fotelje, te tapecirane stolice, barske stolice i fotelje, a nastup domaćih firmi finansijski podržava Vanjskotrgovinska komora BiH.

To će nam biti drugi zajednički nastup sa VTK-om. Prošle godine smo učestvovali na istom sajmu i od njega smo imali više nekog indirektnog efekta, gdje smo poslije sajma stekli dosta kontakata i ljudi koji su nas posjetili, te smo napravili neke poslove i ugovore. Posebno nam je drago što nas je Komora pratila vrlo dobro i što su nam puno pomogli da se etabliramo na tom tržištu, kazao je Amir Osmičić, šef prodaje u firmi Solid Wood.

Solid Wood će, kako je kazao Osmičić, u Kölnu izložiti liniju namještaja za dnevni boravak, a ono što očekuju od ovog sajma je da učvrste svoju poziciju na tom tržištu.

Još godinu ili dvije planiramo izlagati sa VTK-om i onda ćemo se pomalo odvajati i izlagati samostalno. To je neki put u marketinškom smislu koji želimo da prođemo. Firma postoji već 60 godina i ranije je radila za tržište bivše Jugoslavije, tako da nas nije bilo na drugim tržištima. Zadnje dvije godine pokušavamo proizvode plasirati na tržište Evrope, prije svega Njemačke. Ovo nam je odskočna daska, dodao je Osmičić.

Firma HMM. iz Gradačca prvi put će naredne godine učestvovati na sajmu, a kako je kazao direktor Miralem Bristrić, ni sami ne znaju šta da očekuju.

Sajmovi su lutrija, nikada ne znate ko će doći, ko će vas vidjeti i šta možete očekivati. Prvi put ćemo proizvode predstaviti u Kölnu, ali smo učestvovali na nekim drugim sajmovima. Rezultati tih sajmova su i više nego dobri, dogovorili smo dobre poslove i radimo već četiri godine za firme iz Austrije, Švicarske i obližnjih zemalja, kazao je Bristrić.

 

 

 

(Radio Bet/A;H)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset