Šou oko Nejmara još traje: Barsa tuži Nejmara

194
Barselona je objavila da će podnijeti tužbu protiv svog bivšeg igrača Nejmara da Slive, koji je ovog ljeta za rekordna 222 miliona eura prešao u Pari Sen Žermen.

Prelazak Brazilca proizveo je niz kontroverzi u fudbalskom svijetu, prije svega zbog činjenice da je Finansijski fer-plej, koji je UEFA uvela, još jednom obesmišljen.

Kako ne bi imali problema sa Evropskom fudbalskom unijom, čelnici ‘Svetaca’ napravili su sponzorski ugovor sa kapitenom ‘Selesaa’ – po kom on postaje zaštitno lice Mundijala u Kataru 2022. godine – pa je on sâm aktivirao svoju odlaznu klauzulu i otišao u Pariz.

Štaviše, zbog sukoba sa upravom ‘Blaugrane’, Nejmar i njegov otac čekali su prvi dan avgusta prije nego što su inicirali transfer, pošto početak osmog mjeseca u godini aktivirao još jednu klauzulu, pa je Barselona morala da isplati igraču bonus za lojalnost u visini od 21.000.000 eura.

Čelnici tima iz Katalonije odlučili su da tuže bivšu zvijezdu Santosa, zahtijevajući da vrati 8.500.000 eura koje je dobio kao bonus za produženje ugovora prošle godine, kao i po deset odsto profita iz ostalih marketingških oblasti na koje polaže prava, a žalba je otišla na adresu Fudbalskog saveza Španije.

U međuvremenu, jedan od najboljih igrača svijeta sa dvije sjajne partije započeo je karijeru u ‘Gradu svetlosti’ – sa tri gola i četiri asistencije na dva susreta.

Komentari

komentara