menu Naslovna chevron_right
SportTuzlanski kantonVijesti

Sportske igre mladih danas su aktivirala sportska borilišta u našem gradu

Urednik | 17. Maja 2019.

U Gradačcu se danas održavaju Sportske igre mladih, najmasovnije takmičenje za djecu, koje osim sportske strane ima socijalnu i edukativnu ulogu.

Cilj kompletnog projekta je da se kroz druženje i sport promovišu zdrav način života i pozitivne socijalne vrednosti, kao alternativa svim negativnim činiocima koji nas okružuju.

Sportska takmičenja i ove godine će se održati na nekoliko borilišta, a učesnici će se moći takmičiti u nogometu, košarci, odbojci i drugim sportovima.
PR menadžer igara, Ena Jašić-Šurković istakla je da je Gradačac i ove godine nezaobilazna destinacija:

“Ove godine imat ćemo oko 700 učesnika u Gradačcu, a što je najbitnije dobro ćemo se zabaviti. Ove godine očekujemo više od 50.000 učesnika, a u Gradačcu se svake godine osjećamo dobrodošli, jako smo zadovoljni uslovima, a posebno nas raduju djeca koja pokazuju jedan stepen odgoja, što svakako olakšava saradnju sa njima”, rekla Jašić-Šurković za Bet Radio.
Gradačac je i ove godine jedan od 38 gradova učesnika, a najuspješniji takmičari imat će priliku besplatno učestvovati na finalnom takmičenju koje će biti održano u Sarajevu.

Najbolji takmičari sa Velikog finala u Sarajevu, branit će boje Bosne i Hercegovine na Međunarodnim danima Igara u Splitu.

Igre mladih već devet godina na terenima promovišu fair-play, toleranciju, poštivanje protivnika i donose radost mladima širom Bosne i Hercegovine.

Radio Bet / Esad Kukuruzović/ Sportske igre mladih

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset