menu Naslovna chevron_right
Regija i SvijetVijesti

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio: U Srbiji uhapšen Sanjin Sefić!

Urednik | 13. Oktobra 2016.

Sanjin Sefić (25), osumnjičen da je pregazio dvije studentice u Sarajevu, uhapšen je i u rukama je srbijanske policije, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je naveo da će Sefić biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

Bit ćemo u kontaktu sa kolegama iz BiH kako bi što brže okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočište u Srbiji – naveo je Stefanović.

Podsjećamo, Sefić je u ponedjeljak naveče ispred Historijskog muzeja u Sarajevu pregazio studentice Editu Malkoč iz Bosanske Krupe i Selmu Agić iz Bugojna. On ih je Golfom 6 pokosio na pješačkom prelazu, prošavši prethodno na crveno svjetlo i jureći više od 100 km/h!edita-i-selma

 

 

 

 

 

 

 

Selma je preminula na licu mjesta, dok je Edita izgubila bitku za život u bolnici, uprkos višesatnim pokušajima i naporima ljekara da je spase.

Nakon što je prouzrokovao stravičnu nesreću, Sefić je pobjegao sa lica mjesta, a na kraju je osvanuo u susjednoj Srbiji.

Ranije danas, Stefanović je izjavio da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji te zemlje ima prebivalište ili boravište.

Pripadnici MUP-a Srbije pružit će svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima – rekao je Stefanović.

 

 

 

 

 

(Radio Bet/izvor:avaz)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset