menu Naslovna chevron_right
Crna hronikaTuzlanski kantonVijesti

Srebrenik: U stravičnom požaru smrtno su stradali Ifeta Okanović i njen trogodišnji praunuk

Urednik | 8. Marta 2017.

U požaru koji je izbio danas nešto prije 10.00 sati u jednoj od kuća u izbjegličkom kampu u naselju Luka kod Srebrenika smrtno su stradali 85-godišnja Ifeta Okanović i njen trogodišnji praunuk R.R. Majka stradalog dječaka samo prije nepuna četiri mjeseca tragičnm slučajem izgubila je jednomjesečnu bebu, a sada je ostala i bez trogodišnjeg sina.tr4

Požar čiji su uzroci još nepoznati planuo je u prostoriji u stanu u prizemlju kuće, prijeteći da se prense na stan na spratu kuće. Nakon poziva mjensog imama koji je prvi primijeti požar, na lice mjesta veoma brzo su stigli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik koji su, rizikujući svoje živote, ušli u zapaljenu kuću i iz zadimljenih prostorija izvukli napolje staricu i njenog praunuka.

Prema izjavama očevidaca, starica je već bila mrtva, a mališan je još davao znakove života. Vatrogasci su mu pružili vještačko disanje, a potom su ga povezli prema Domu zdravlja, da bi ga na pola puta predali medicinskoj ekipi Hitne službe koja je sa sanitetom već bila krenula prema mjestu požara.tr2

U prostorijama Hitne službe dežurni ljekar je pokušao reanimaciju, ali bezuspješno. Majka trogodišnjaka izašla je nakratko iz kuće, a samo desetak minuta kasnije izbio je požar u kojem su stradali nena i trogodišnji sin.

Prema informacija s lica mjesta vatra je zahvatila spužvu i krevet, ali uzroci požara su zasada nepoznati. Nakon što su izvukli stradale, vatrogasci su ugasili požar i spriječili širenje vatre na stan na spratu u kojem boravi teško pokrenti starac.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik i protivpožarni inspektori MUP-a Tuzlanskog kantona, a po naređenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva TK tijelo stradalih prevezena su na Odjel patologije UKC-a Tuzla radi obdukcije. Po naređenju dežurnog tužioca obavit će se i sva neophodna vještačenja, kako bi se utvrdili uzroci požara.

 

 

 

Izvor: Radio Srebrenik

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset