Srednje škole u Gradačcu otvorile svoja vrata budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima

304
JU Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” I Gimnazija “Mustafa Novalić” u Gradačcu upriličili su danas Dan otvorenih vrata za učenike devetih razreda osnovnih škola.
 
Učenici koji planiraju upisati srednju školu i njihovi roditelji, imali su priliku upoznati se sa ambijentom u ovim školama, kvalitetom obrazovanja, a za sve odgovore budući srednjoškolci, mogli su se obratiti učenicima i profesorima ovih javnih ustanova, koji su im bili na raspolaganju.
Profesor fizke Halid Bešić istakao je da Gimnazija “Mustafa Novalić” sljedeće školske godine upisuje pet odjeljenja koja će brojati 125 učenika:
“Možemo se pohvaliti izvanrednim rezultatima, koje su postigli naši učenici iz različitih predmeta na kantonalnim i federalnim takmičenjima, a također realizujemo i veliki broj projekata. Naši učenici su također učestvovali u projektima, koje naše profesorice realizuju sa američkom i britanskom ambasadom”, rekao je profesor Bešić.
Profesor teorijsko praktične nastave MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac Samir Alić, poželio je učenicima dobrodošlicu na Dane otvorenih vrata uz želju da ova školska ustanova u budućnosti postane njihov dom:“Naša škola je najbolja Mješovita srednja škola na Tuzlanskom kantonu, a u konkurenciji 33 škole mi smo na drugoj poziciji u cjelokupnom poretku. Imamo reference, i želimo danas da se predstavimo našim budućim učenicima u najboljem svjetlu. Učenici i roditelji su  imali priliku slušati prezentacije, obilaziti radionice, koje su za cilj imale predstaviti ono što mi nudimo”, poručio je profesor Alić.Pred budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima predstoji velika odluka, koja će na neki način usmjeriti njihov životni put, a s obzirom na lijep glas i reputaciju koje prate naše obrazovne ustanove, vjerujemo da neće pogriješiti bez obzira na svoj odabir.

Radio Bet / Tekst: Esad Kukuruzović / Foto i izjave: Adela Mustafagić Šaldić

Komentari

komentara