Šta građani Gradačca misle o nazivu trga u Gradačcu ? (VIDEO)

1055

Jučer , 30.03.2017.godine, održana je 4.redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac. Vijećnici su raspravljali o 18. Tačaka dnevnog reda.

U okviru posljednje tačke dnevnog reda, vijećnik Enir Šakić je podnio inicijativu da se Trg Alije Izetbegovića preimenuje u Trg Husein kapetana Gradaščevića. Kako saznajemo iznešeno je niz argumenata , ne umanjujući značaj lika i djela Alije Izetbegovića. Predloženo je da se o ovoj temi pokrene društvena rasprava u općini Gradačac na osnovu argumenata i bez uplitanja politike.

Obzirom da se na društvenim mrežama vodi rasprava koji je naziv za Trg najidealniji, mi smo iskoristili ovaj današnji pazarni i sunčan dan, realizovali smo anketu sa našim sugrađanima. Pojedini odgovori su bili šaljivog karakatera, a većina su se složili da Trg nosi naziv po borcu za autonomiju Bosne Husejn kapetana Gradaščevića.

Podsjećamo, realizacija ovog projekta uređenja gradskog Trga je u sklopu protokola zaključenog između općine Gradačac i TIKA-e polovinom 2016. godine. Finansijska sredstva za ovaj projekat obezbjedili su partnerski grad Sivas ( Turska ), TIKA uz učešće Općine Gradačac.

(Radio Bet)

Komentari

komentara