Stanić i Tadić razgovarali o saradnji SIPA-e i Tužilaštva BiH

393

U okviru obaveznog održavanja sastanaka na strateškom nivou rukovodilaca tužilaštava i policijskih organa, v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić sa saradnicima posjetila je danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se sa direktorom SIPA-e Pericom Stanićem i saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o sprovedenim aktivnostima u proteklom periodu, rješavanju budućih zajedničkih predmeta, međusobnoj podršci u borbi protiv kriminala kao i svakodnevnoj problematici koja se odnosi na zajednički rad ovih institucija.

Tužilaštvo BiH i SIPA svakodnevno operativno sarađuju, a svaki mjesec realizuje se veliki broj operativnih i istražnih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, ratnih zločina, terorizma, korupcije, pranja novca, finansijskog kriminala i drugih krivičnih djela iz nadležnosti ovih institucija. Realizovanjem navedenih aktivnosti i procesuiranjem na stotine osumnjičenih osoba, ove dvije institucije pokazale su da ulažu velike napore u borbu za vladavinu prava.

Predstavnici obje institucije izrazili su volju za dodatnim unapređenjem saradnje, te zauzeli zajednički stav da će SIPA i Tužilaštvo BiH raditi u okviru svojih nadležnosti na stvaranju bezbjednijeg okruženja za građane Bosne i  Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

(Radio Bet / FENA)

Komentari

komentara