Stavljate puno selfi fotografija na društvene mreže: Nauka kaže da ste usamljeni

120

Nova istraživanja pokazuju da su ljudi, koji na društvene mreže često postavljaju selfi fotografije, usamljeni. Pokazali su to i rezultati posljednje studije objavljeni u Journal of Research in Personality a pod naslovom “Check Your Selfie before You Wreck Your Selfie”.

U istraživanju je učestvovalo 119 studenata čiji je zadatak bio da ocijene Instagram profile 30 korisnika, i to na osnovu 30 posljednjih postova.

Nakon toga su ocjenjivali vlasnike profila, a na osnovu 13 atributa, te su one koji često postavljaju selfi fotografije ocijenili kao osobe koje ne žive dinamičnim životom, te nisu uspješne u poslu kojim se bave, objavio je Komonews.

Pored toga su ih ocijenili i kao više usamljene od onih koji postavljaju fotografije koje su snimili drugi.

Istraživači su zaključili da nije bilo važno šta se još nalazi na fotografijama, pa su kao negativni doživljavani i oni profili na kojima se nalazilo previše selfija koji su snimljeni na egzotičnim destinacijama, tokom aktivnosti koje se inače smatraju privlačnima, a najviše su kritikovane fotografije koje stavljaju akcenat na tjelesnu spremnost korisnika – poput selfija na kojima korisnici pokazuju mišiće i ostale rezultate vježbanja.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara