Strane obavještajne službe pojačavaju aktivnosti protiv Moskve

350
Očigledno je da strane obavještajne službe pojačavaju aktivnosti protiv Rusije i njenih saveznika, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je na sastanku sa predstavnicima ruske obavještajne službe za spoljne poslove rekao da strane obavještajne službe koriste nove metode prikupljanja i širenja podataka, izvode sajber-napade, pokušavaju da angažuju još agenata kako bi došli do informacija o ruskim odbrambenim kapacitetima, ekonomskim potencijalima i resursima.

Prema riječima ruskog lidera, određen broj stranih špijunskih servisa neposredno pruža podršku ekstremističkim i terorističkim grupama, sa ciljem destabilizovanja situacije u područjima u blizini ruskih granica, prenosi TASS.

“Strane obavještajne grupe koriste terorističke i ekstremističke grupe, dok neke službe pružaju direktnu podršku teroristima i vrše operacije kako bi uticali na unutrašnju politiku Rusije”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je dodao da će Rusija nastaviti da povećava kapacitete obavještajne službe, jer je njen rad garant razvoja “ruske suverenosti, bezbjednosti i stabilnosti”.

 

(Vijesti.ba / SRNA)

Komentari

komentara