menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Sud BiH ukinuo sva ograničenja Slavici Injac

Urednik | 17. Maja 2017.
Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je sva ograničenja Slavici Injac, direktoru Agencije za bankarstvo Republike Srpske, saopšteno je iz ove Agencije. Kako je navedeno, Injac će obavljati funkciju direktora samo do imenovanja novog direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

“S obzirom da je postojeći direktor u obavezi obavljati funkciju sve do imenovanja novog direktora i da je procedura imenovanja u toku, podnošenje ostavke ne bi imalo smisla iako je to bila njena prvobitna namjera”, navodi se u saopštenju Agencije za bankarstvo RS.

Injac se nada da će novi direktor biti uskoro imenovan jer je za uspješan rad Agencije potrebna i opšta podrška, a pred ovom institucijom nalazi se niz izazova i aktivnosti na sprovođenju novog Zakona o bankama Republike Srpske i na pripremi za evropske integracije.

Što se tiče sudskog procesa koji je u toku, sve što treba biće rečeno pred Sudom Bosne i Hercegovine zbog čega se Injac suzdržava od davanja bilo kakvih izjava. Injac se pred Sudom Bosne i Hercegovine izjasnila da nije kriva i potpuno je uvjerena da će pred Sudom Bosne i Hercegovine to i dokazati.

Pripadnici SIPA uhapsili su 31. marta 2016. direktorku Agencije za bankarstvo i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Slavicu Injac i Snežanu Vujinić, kao i više lica osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona maraka i na taj način nanijeli štetu bankarskom sistemu u finansijskom statusu BiH.

(Vijesti.ba / NN)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset