Sudija za Baždarevića nije bio na nivou

745

O porazu i lošoj igri u revanšu baraža za EURO 2016 pred 50.500 gledalaca na stadionu „Aviva“ bh. selektor indirektno okrivio je i sudiju Bjorna Kujpersa.

-Vrlo je teško govoriti nakon ovoga. Svi znamo šta smo izgubili. U dvije utakmice pobijedila nas je ekipa koja je željela više i bila samo borbenija sa jednim realizmom koji je nevjerovatan. Morali smo više, odgovoriti na njihovu agresivnu i borbenu igru i čekati svoje momente. Iz dvije greške primili smo dva gola poslije kojih se bilo teško vratiti u igru. U ovakvim utakmicama mora se više. Za mene je ovo veliko razočarenje, toliko smo htjeli na EURO. Žao mi je navijača, svih vas, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine vidno potrešen poslije večerašnjeg poraza u Dublinu od Republike Irske (0:2) i ne odlaska na naredno Evropsko prvenstvo „Francuska 2016“ -javlja reporter Anadolu Agency (AA).

O porazu i lošoj igri u revanšu baraža za EURO 2016 pred 50.500 gledalaca na stadionu „Aviva“ bh. selektor indirektno okrivio je i sudiju Bjorna Kujpersa.

– Gospodin sudija nije bio na nivou. On je bio najslabiji akter utakmice i njegovo suđenje je utjecalo na sve što se događalo večeras na terenu – istakao je Baždarević, dodavši:

– Ako gledamo obje utakmice, da li su oni napravili šanse? Nismo ni mi igrali dobro, ali bili smo bolji po igri u oba meča. U Zenici su imali dva šuta i dali gol. Neke su stvari išle njima u prilog koje mi nismo imali u ovom momentu. Pa povrede, prva, druga, ,treća, četvrta… Bili su borbeniji što mi nismo pokazali ni večeras do tog nivoa.

Baždarević smatra i da je BiH dvomeč baraža izgubila u Zenici, kada je utakmica završena 1:1 po maglovitom vremenu i uslovima koji nisu bili adekvatni.

– U Zenici smo morali napraviti prednost. Ne tražim opravdanja, ali igrali smo u Zenici poluvrijeme. Ono drugo nije ličilo na fudbal. Da su uslovi bili bolji došli bi sa prednošću ovdje i to bi bilo nešto drugo – poručio je Baždarević na oficijelnoj konferenciji za medije nakon susreta sa Ircima.

(Bportal.ba/FOTO: EPA)

Komentari

komentara