menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Svečanim defileom u Tuzli obilježen Dan vozača: Posao koji se obavlja s ljubavlju

Urednik | 15. Januara 2019.
Zvuci sirena motornih vozila odzvanjali su i ovog 15. januara ulicama Tuzle, a vozači i automehaničari od 1960. godine obilježavaju svoj dan, koji je ustanovljen nakon što je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije.

Foto: D. Z./Klix.ba

Foto: D. Z./Klix.ba

Četrdeset vozača autobusa, kamiona, saniteta, vatrogasnih, taksi, komunalnih i drugih vozila učestvovalo je u današnjem defileu koji je obišao sve glavne tuzlanske ulice.

Foto: D. Z./Klix.ba

Foto: D. Z./Klix.ba

Predsjednik Udruženja vozača i automehaničara u Tuzli Srđan Miljanović kaže da kvalitetan, odnosno profesionalan vozač, prije svega mora biti dobra osoba koja će ovaj posao obavljati s ljubavlju.

Foto: D. Z./Klix.ba

Foto: D. Z./Klix.ba
“Ovaj posao morate voljeti da bi ste ga mogli obavljati. Naša profesija nas održava u životu, a dobar vozač mora biti kolegijalan, poštovati propise i zakone, jednostavno biti profesionalac u svakom smislu te riječi. Današnjim vozačima je mnogo lakše nego što je to bilo ranije. Tehnologija je mnogo napredovala, znatno je lakše upravljati vozilima koja su izrazito udobnija nego u decenijama prije”, rekao je za Klix.ba Miljanović i naglasio da je profesionalnom vozaču jednostavnije upravljati autobusom nego privatnim automobilom.

Foto: D. Z./Klix.ba

Foto: D. Z./Klix.ba
Osim što su danas proslavili svoj prvi susret s volanom, tuzlanski vozači prisjetili su se brojnih prijatelja, odnosno vozača koji su im širom naše zemlje, ali i izvan njenih granica izlazili u susret u brojnim neprilikama koje su doživjeli na putu.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset