menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Svijetu trebaju ekonomski eksperti: Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini ih obrazuje

Urednik | 10. Juna 2019.

Zbog sve bržeg razvoja privrede, raste i potreba za stručnjacima iz oblasti ekonomije koji će brendirati kompanije, učiniti ih prepoznatljivim, donositi važne finansijske odluke i upravljati rizicima, Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) u svoju ponudu uvrstio je unikatne obrazovne programe. Koliko su ti programi uspješni govori i podatak da AUBiH diplomanti obavljaju važne poslovne zadatke u vodećim bankama i finansijskim institucijama kao što su Svjetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj, UniCredit, Deutsche Bank i druge.

Programi AUBiH-a zasnovani su na novim konceptima obrazovanja u oblasti ekonomije, finansija, poslovanja, upravljanja, prodaje i marketinga. Diplome AUBiH-a akreditovane su u Bosni i Hercegovini, EU, SAD-u i priznate u Turskoj, a procenat zapošljavanja diplomanata je više od 70 posto odmah nakon završetka fakulteta.

U okviru dodiplomskog studija nude se dva programa – Međunarodna prodaja i marketing i Međunarodne finansije. Dodiplomski studij Međunarodne prodaje i marketinga objedinjuje prodaju i marketing, a studenti koji ga završe imaju mogućnost da rade u oblastima marketinga, odnosa sa javnošću, prodaje, brendiranja, oglašavanja, upravljanja marketinškim projektima kao i u vladinim i nevladinim organizacijama, te domaćim, regionalnim i stranim firmama i korporacijama.

Dodiplomski studij Međunarodnih finansija priprema studente za finansijsko poslovanje kako u domaćoj, tako i inostranoj ekonomiji, pružajući im temelj za razumijevanje finansijskog i poslovnog prava, finansijskog upravljanja i upravljanja rizikom, zatim troškovnog i upravljačkog računovodstva, ekonomije, investicija i marketinga globalne perspektive. Aktivnosti vezane za međunarodni finansijski sektor, posebno međunarodne finansije, skoro svakodnevno se povećavaju i javlja se potreba za ekspertima u oblasti pružanja navedenih usluga koji posjeduju znanja i vještine iz mnogih srodnih oblasti, timskog rada i sposobnosti da rade u multikulturalnom okruženju. Dodiplomski studij međunarodnih finansija zasigurno je odgovor na sve ove zahtjeve.

Pored mogućnosti zapošljavanja u bankama, osiguravajućim društvima, međunarodnim kompanijama, agencijama u javnom sektoru, te marketinškim kompanijama i medijskim i istraživačkim institutima, studenti koji završe ovaj program imaju i mogućnost zapošljavanja u kompanijama orijentisanim ka izvozu, međunarodnim organizacijama, državnim institucijama i sl.

Uvjerite se u mogućnosti koje vam Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini nudi. Ne dvoumite se, budite odvažni i krenite na putovanje koje će ispuniti vaše životne i profesionalne ciljeve!

Više informacija potražite na internet stranici Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovni: www.aubih.edu ili putem besplatnog info telefona: 080 020 137 zakažite sastanak na kojem ćete dobiti više informacija o studijskom programu za koji ste zainteresovani.

Radio Bet / Izvor: Tip.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset