menu Naslovna chevron_right
VijestiZanimljivosti

Tajna druženja elite kod šefa “Amazona”: Gostovala i madam milijardera pedofila

Urednik | 3. Novembra 2019.

Svake jeseni elita holivudskih pisaca povlači se na tajno okupljanje “Campfire” koje organizira šef “Amazona” Džef Bezos (Jeff). Tamo često dolaze i brojni glumci, ali i druge utjecajne osobe.

Kako saznaje “Vice”, druženju 2018. godine prisustvovala je Galein Maksvel (Ghislaine Maxwell), prijateljica Džefrija Epstajna (Jeffrey Epsteinu), milijardera koji se, optužen za seksualno iskorištavanja maloljetnica, u avgustu objesio u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Odrađivala posao 

Maksvel sumnjiče da je, između ostalog, za milijardera odrađivala posao madam, odnosno da je za njega i njegove razvratne zabave od 2011. godine regrutirala maloljetne djevojke.

Dvoje polaznika “Campfirea” potvrdila su da je navodna madam bila na ekskluzivnom okupljanju, ali i da joj to nije bio prvi put. Naime, anonimni izvori kažu da se s holivudskom elitom tamo družila ukupno tri puta.

Ova informacija dodatno ilustrira veze koje su Epstajn i Maksvel  održavali s bogatom elitom, među kojom se nalaze tehnološki moguli, predsjednici, poznati glumci, ali i članovi kraljevske porodice poput britanskog princa Endrua (Andrew), čija su imena počela curiti u javnost nakon milijarderova hapšenja.

Tajna večera

Nadalje, tajnoj večeri koja se 2011. godine održala u kalifornijskom Long Biču prisustvovali su Bezos i mnogi drugi izvršni direktori tehnoloških firmi, ali i sam Epstajn koji je dvije godine ranije bio u zatvoru zbog seksualnih zločina nad maloljetnim djevojkama.

Maksvel, koja za sada nije optužena, a ni uhapšena, te protiv koje su podignute samo privatne tužbe, uvijek je poricala upletenost u zločine svog prijatelja. Još se ne zna gdje se ona sada nalazi, a, prema nekim izvorima, trenutno je u Brazilu, gdje se krije od očiju javnosti. “Amazon” nije odgovorio na upite vezane uz najnovije informacije, prenosi 100posto.jutarnji.hr.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset