menu Naslovna chevron_right
MagazinZanimljivosti

Tetke dobile status trećeg roditelja

Urednik | 20. Februara 2016.

Satira, autor Miroslav Vujović.

Fotografija tetke sa bratovljevim ili sestrinim detetom pokazatelj je njene ljubavi i velikog truda koji ulaže u podizanje tog djeteta na društvenim mrežama

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja izjednačilo je sve tetke sa roditeljima, čime su one dobile pravo da podižu djecu svojih braće i sestara, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Dodjeljivanjem statusa trećeg roditelja, tetke su postale punopravne članice porodica koje imaju djecu, a tome su najviše doprinijeli njihovi izlivi nježnosti na društvenim mrežama.

– Pregledali smo nekoliko hiljada statusa na Fejsbuku na kojima su tetke postavljale fotografije sa djecom svojih braće i sestara, a na kojima pokazuju neizmjernu ljubav prema njima. „Tetkino zlato!“, „Ponosna tetkaaa!“ su postovi koji ne mogu da ne izmame emocije i kod najhladnijih ljudi. Logičan slijed je bio da im damo status roditelja čime smo ih po svemu izjednačili sa biološkim roditeljima djece, sa kojima će zajedno moći da podižu svoje bratance, bratanice, sestriće i sestričine – rekao je naš izvor iz Ministarstva za socijalna pitanja koji je želio da ostane anoniman.

– Iako je bilo nekih u ministarstvu koji su se protivili ovoj odluci, statusi Fejsbuk prijatelja tetki „Super ti stojiiii“ ostavili su ih bez argumenata. Mislimo da će djeca podizana u porodici sa tetkom biti daleko sretnija i ispunjenija, ako ne ljubavlju, ono izlivima nježnosti na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu – potvrdio je naš izvor iz Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja, koje je nadležno za pitanja porodice.

Sociolog Ratko Božović kaže da je podizanjem statusa tetke na nivo roditelja ispravljena velika nepravda.

– Nekada su bake i deke bile te koje su svoje unuke obasipale neizmjernom ljubavlju, ali kako bake i deke nemaju Fejsbuk, ovu rupu danas popunjavaju tetke. Selfi fotografija tetke sa bratovljevim ili sestrinim detetom pokazatelj je njene ljubavi i velikog truda koji ulaže u podizanje tog djeteta na društvenim mrežama – rekao je za Njuz Ratko Božović – Jedini gubitnici, zbog zanemarivanja svojih majki, mogu biti sama biloška djeca tetki, ali ne treba zaboraviti da i ta djeca imaju neke svoje tetke, čime lako mogu popuniti tu prazninu – zaključio je on.

U Udruženju roditelja Srbije (UDRIS) napominju da nisu baš sretni zbog odluke da se tetkama dodijeli status roditelja jer djeca, zbog velike ljubavi koje im pružaju tetke, mogu prestati da vole svoje prave roditelje, i da vrlo lako, kada postanu punoljetna, mogu odlučiti da žive samo sa tetkama.

Izvor: Buka

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset