TK: Podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu protiv 4 lica

468

Dana, 30.01.2017.godine PU Tuzla je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijela izvještaj protiv E.S., rođen 1982.godine, E.S., rođen 1975.godine, D.K., rođen 1995.godine i A.D., rođen 1979.godine (svi nastanjeni na području grada Tuzla), zbog postojanja osnova sumnje da su udruženo i pojedinačno, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili ukupno pet krivičnih djela (četiri krivična djela Teška krađa i jedno krivično djelo Oštećenje tuđe stvari). Riječ je o krivičnim djelima počinjenim na području grada Tuzla, u vremenskom periodu od 08.01. do 17.01.2017.godine, u kojima su predmet otuđenja bili suhomesnati proizvodi i metalna ograda.

Saobraćajne nezgode

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima su, pored pričinjene materijalne štete, 2 lica zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili, dok je 1 lice zadobilo lake tjelesne povrede.

Javni red i mir

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona javni red i mir je narušen 1 puta na području Gradačca (radi se o tuči i omalovažavanju OSL-a). U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv prekršilaca slijede zakonom predviđene sankcije.

 

 

(MUP TK)

 

Komentari

komentara