menu Naslovna chevron_right
BiHInfoIzdvojenoSavjeti na putuVijesti

Tokom dana pojačan promet prema izletištima i na graničnim prijelazima

Urednik | 2. Juna 2018.
Kolovoz je jutros pretežno suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

Zbog održavanja rafting takmičenja Evropskog kupa “Memorijal Branka Štulić 2018”, na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, danas (02.06.) i sutra (03.06.), u vremenu od 09.00 do 14.00 sati na lokalitetu “Tijesno”, vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na saniranju škarpi i kosina saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset