Tramp: Nećemo se zadovoljiti ni sa čim manjim od najboljeg; Pens: Amerika izabrala šampiona!

380
Real estate tycoon Donald Trump flashes the thumbs-up as he arrives on stage for the start of the prime time Republican presidential debate on August 6, 2015 at the Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. AFP PHOTO/MANDEL NGAN / AFP / MANDEL NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Donald Tramp obratio se naciji nakon proglašenja pobjede na predsjedničkim izborima i zahvalio se svima koji su mu pomogli na “teškom putu”.

On se obratio “milionima žena i muškaraca koji vole svoju zemlju“ i rekao kako je tu kako bi ujedinio Ameriku.
“Ovo je bila, kako kažu, istorijska kampanja. Ali da bi bilo istorijski, moraš da uradiš dobar posao i obećavam vam da vas nećemo iznevjeriti. Uradićemo sjajan posao“, naglasio je pobjednik predsjedničkih izbora.
“Obnovićemo američki san. Vidim ogroman potencijal u ovoj zemlji. Sada će svaki čovjek moći da shvati kakav potencijal ima. Obnovićemo puteve, mostove, škole, bolnice“, rekao je Tramp.
On je naveo da je u toku posljednjih 18 mjeseci upoznao mnogo veterana, i da će država napokon povesti računa o njima.
“Imamo i ekonomski plan, potrudićemo se da sarađujemo sa drugim zemljama. Amerika se neće zadovoljiti ni sa čim manjim od najboljeg“, naglasio je Donald Tramp. Tramp se zahvalio svojoj porodici, roditeljima, braći, sestrama, supruzi i djeci.
“Volim vas i hvala vam, Sve ovo je bilo teško, teška je ova politička stvar“, rekao je Tramp. On se takođe zahvalio rivalki Hilari Klinton zbog njenog truda i rada.

Pens: Istorijska noć, Amerika izabrala šampiona

Kandidat Donalda Trampa za potpredsjenika Majk Pens rekao je da je Amerika “iazbrala šampiona“.
“Ovo je istorijska noć u kojoj je Amerika izabrala svog šampiona. Teško mi je da izrazim kolika će biti privilegija biti potpredsjednik SAD. Zahvaljujem Bogu i svojoj porodici, ne bih ovdje bio bez njih“, naveo je Pens.
On se zahvalio američkom narodu koji mu je dao priliku sa služi, a zahvalio se i Donaldu Trampu čije će liderstvo “učiniti Ameriku ponovo velikom“. Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp izabran je za 45. američkog predsjednika, a dužnost će preuzeti 20. januara 2017. godine.

Tramp je premašio magičnu granicu od 270 elektorskih glasova na izborima i pobijedio u duelu sa kandidatkinjom Demokratske partije Hilari Klinton. Čovjek koji u svojoj biografiji ima titule milijardera, televizijskog producenta, rijaliti zvijezde u 71. godini će preuzeti mjesto predsjednika SAD od Baraka Obame, koji je u kabinetu proveo dva mandata. Tramp je donio povratak Republikanskoj partiji na vrhovnu poziciju u sistemu vlasti, poslije osam godina “opozicionog staža“ za vrijeme Obamine vladavine.

Nezavisne / OD

Komentari

komentara