menu Naslovna chevron_right
Film/TVMagazin

Tramp objasnio da niko nije gledao dodjelu Oskara jer je on jedina zvijezda

Urednik | 6. Marta 2018.

Ceremoniju dodjele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka, pratilo je 26,5 miliona gledalaca, što je rekordno nizak broj. Američki predsjednik Donald Trampnašalio se danas da je ceremonija zabilježila tako nisku gledanost zato što više “nema dovoljno zvijezda, izuzev njega”.

“Najniža gledanost Oskara u istoriji. Problem je što više nemamo zvijezde-osim vašeg predsjednika”, napisao je Tramp na Tviteru.

To je često najgledaniji šou-program na televiziji, poslije Superbola, navodi AP i dodaje da je prošlog mjeseca ceremoniju otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu pratilo 27,8 miliona gledalaca.

Broj ljudi koji gledaju televiziju se generalno smanjuje, ali gledanost dodjele Oskara je često vezana za popularnost filmova u takmičarskoj kategoriji i to ne govori mnogo o filmu “The Shape od Water” (Oblik vode) koji je dobio nagradu za najbolji film, navodi američka agencija.

Dodjela Oskara je zabilježila nisku gledanost i 2008. godine, kada je nagrada za najbolji film pripala ostvarenju “No Country For Old Men”.

Prošle godine je svečanu dodjelu Oskara pratilo 33 miliona gledalaca.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset