Trijumfom u Budvi Dino Merlin okončao turneju od 900.000 posjetilaca

195
Prema riječima organizatora, Turističke organizacije općine Budva, prve tri noći u Budvi bile su samo fantastična uvertira za ono što je uslijedilo sinoć, kada je sa impozantne bine ispred zidina Starog grada desetinama hiljada posjetilaca zapjevao Dino Merlin, treći put u proteklih 20 godina i treći put napunio glavni gradski trg do posljednjeg mjesta.

“Budva je Monte Karlo ovog dijela svijeta, ovdje se osjećam kao kod kuće i imam dodatnu odgovornost da budvanskoj publici svakog puta priredim drugačiji koncert, tako da i večeras možete očekivati nešto potpuno novo”, najavio je jučer Dino i održao obećanje.

Bio je to koncert za pamćenje, počevši od lasera koji su parali hladni budvanski vazduh, preko vizuala koji su pratili svaki takt i pokret, pa do novih aranžmana, plesača, savršenih pratećih vokala, sve do samog Dine, veselog, raspoloženog za kontakt s publikom, savršenog profesionalca koji je na sceni ostao više od dva sata i zaista “dao sve od sebe”.

Uz pjesmu “Hajde noćas mi dođi, svega mi donesi” i raskošni vatromet ušli su budvanski posjetioci, većinom iz svih zemalja regiona i Crne Gore, u 2019. godinu, saopćeno je iz Turističke organizacije općine Budva.

“Svim dobrim ljudima želim sve najbolje, puno zdravlja, sreće i uspjeha u godini i godinama koje dolaze”, poručio je Dino, a njegova svjetska turneja “Hotel Nacional”, koju je u protekle četiri i po godine posjetilo blizu 900.000 posjetilaca, svečano se završila upravo novogodišnjim koncertom u Budvi.

Bio je to još jedan trijumf Dine Merlina koji je ponovo iznenadio na najbolji mogući način i još jednom podigao nivo muzičkog i produkcionog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček u jednom od najatraktivnijih turističkih dragulja Jadrana. I ovog puta publika je sa sobom ponijela dio Merlinove čarolije koju će dugo pamtiti.

Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara