TRIPUT JE SILOVAO, SVE PRIZNAO: A odluka suda o kazni iznenadila je sve…

719

Mladić (18) koji je priznao da je triput silovao učenicu mlađu od 13 godina, pošteđen je izdržavanja zatvorske kazne, jer je sud prihvatio “izuzetne olakšavajuće okolnosti”, odnosno to što je sestra počinitelja ubijena!

Luke Grender iz Newporta (Velika Britanije) dobio je uslovnu 2-godišnju kaznu pred Kraljevskim sudom u Newportu, nakon što je sud prihvatio da je njegova familija prošla kroz događaj koji im je “slomio srca”.

Grender se rasplakao kad ga je sud pustio samo uz uslovnu kaznu, nakon što je priznao tri optužbe za silovanje djevojčice. Sudac je rekao da je porodica Gendel pretrpjela puno više nego porodice koje inače dolaze u kontakt sa sudovima.

– Nemoj misliti da si se izvukao – rekao je sudac Philip Richards.

Na sudu je rečeno kako se Luke promijenio nakon što je njegova sestra Nikitta (19) izbodena, samo dvije sedmice prije nego što je trebala roditi. Tragedija se dogodila prije pet godina.

I beba je umrla kada Nikitta izbodena, a ubica Carl Ehant (27) je zapalio tinejdžerku kako bi prikrio zločin.NikittaGrender1

Također, na sudu je rečeno kako je Luke svoju žrtvu uhvatio za kosu, odvukao na sprat i silovao je. Tužitelj je opisao kako je Luke tri puta silovao istu djevojku.

Žrtva se povukla u sebe, ne vjeruje više nikome. Rekla je da se više ne osjeća kao osoba.

Međutim, Lukov advokat je podsjetio na tragediju koja se dogodila u ovoj porodici. Po njegovim riječima, prije tragedije je Luke bio uzoran, poštovao je žene i djevojke.

– Nemoj misliti da si se izvukao. Tvoje ponašanje prema ovoj djevojčici je neprihvatljivo. Iskustvo pokazuje da će s godinama biti teže živjeti sa onim šta si uradio djevojci. Vjerovatno ćeš cijeli život o tome razmišljati – rekao je sudac, prenosi Doznajemo.

(Crta)

Komentari

komentara