Turska podržava BiH na njenom euroatlantskom putu

272
Ministar pravde BiH Josip Grubeša primio je veleposlanika Republike Turske u BiH Halduna Koca, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj suradnji, te o mogućnostima unaprjeđenja suradnje osobito na izvršenju kaznenih sankcija, odnosno o izgradnji prvog državnog zatvora u BiH.

– Do kraja godine zatvor ćemo staviti u funkciju. Poznato mi je da u Turskoj zatvori imaju jako kvalitetan proizvodni pogon. Trenutna praksa u zatvorima u BiH je da se zatvorenicima omogući rad, a mi im u budućnosti želimo omogućiti rad koji će biti ekonomski isplativ – objasnio je ministar Grubeša.

Veleposlanik Koc je rekao kako se unazad nekoliko godina u Turskoj puno toga radilo po tom pitanju, ne samo na poboljšanju uvjeta u zatvorima nego i na tome da se zatvorenicima omogući stjecanje potrebnih znanja i vještina kako bi nakon izdržavanja zatvorske kazne bili što vredniji članovi društva.

Na kraju razgovora, veleposlanik Koc je uputio i riječi podrške našoj državi na njenom euroatlantskom putu, naglašavajući da Bosna i Hercegovina treba ići brže prema euroatlantskim integracijima, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

– Poznat mi je sav vaš trud koji ulažete na tom putu i Turska će vas uvijek podržavati u tome – poručio je veleposlanik Koc.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari

komentara