Tužilaštvo BiH: Počela istraga o kupovini Dodikove vile na Dedinju

2021

Tužilaštvo BiH danas je zvanično započelo istragu u vezi s prijavom zbog nezakonitosti u vezi sa kupovinom vile Milorada Dodika u Beogradu.

Prema saznanjima iz izvora bliskih vrhu vlasti Republike Srpske, Tužilaštvo je u ponedjeljak donijelo Naredbu o sprovođenju istrage, javlja BN portal.

Naredba je donesena nakon saslušanja Slobodana Pavlovića, vlasnika “Pavlović banke” koji je prije nekoliko dana došao samoinicijativno u Tužilaštvo BiH da da izjavu, ali mu je rečeno da će biti saslušan 14. decembra.

Dodik je platio vilu 750.000 evra, navodi Slobodan Vasković u svom blogu i dodaje da je Dodik 14.05.2007. godine, preko “Pavlović banke”, taj novac prebacio na račun Komercijalne banke u Beogradu, koja je i bila vlasnik vile na Dedinju.

Dodik je tada tvrdio da je podigao kredit od “Pavlović banke” kako bi platio vilu, ali se ispostavilo da je kredit uzeo tek godinu kasnije – 27.06.2008. godine, kada je on odobren. (Ove dokumente objavio je SDS, kao i uplatnice iz kojih je vidljivo da su rate Dodikovog kredita uplaćivali radnici “Pavlović banke”).

Dodik tvrdi da je sve regularno, ali datumi su neumoljivi i činjenica je da je kešom platio vilu, a tek godinu kasnije sve pokušao “pokriti” kreditom.

Dodik je vilu izdao pod zakup i to 31.01.2008. godine.

Istraga bi trebalo da otkrije i da li je Slobodanu Pavloviću kao kontrauslugu za plaćanje vile na Dedinju, IRB Republike Srpske dala kredit od pet miliona KM njegovoj firmi “Aqua city”, za izgradnju vodenog grada.

(Bportal/Crta)

Komentari

komentara