Tužilaštvo BiH vodi istragu o napadu u Rajlovcu

556

U sinoćnjem napadu u naselju Rajlovac, u blizini Sarajeva, koji je počeo oko 19.30 u jednoj sportskoj kladionici, ubijena su dva vojnika, pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine: Armin Salkić (26) i Nedeljko Radić (34).

Napadač, Enes Omeragić, nakon što je ubio dvojicu vojnika i ranio još jednu osobu u kladionici, pucao i na autobus gradskog prijevoza te lakše povrijedio tri osobe.

Potom se udaljio ka porodičnoj kući u Sokolju – također naselje u blizini glavnoga grada BiH – gdje je nekoliko minuta prije ponoći počinio samoubistvo, vjerovatno, eksplozivnom napravom.

Glavno pitanje na koje javnost želi odgovor jeste da li se radilo o terorističkom napadu, no iz institucija još uvijek niko ne želi i ne može govoriti o tome.

Portal Radio Sarajevo jutros je kontaktirao Irfana Nefića, glasnogovornika Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, čiji su službenici sinoć prvi bili na licu mjesta.

Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva, kazao je za Radio Sarajevo kako je u toku “koordinacija aktivnosti s dežurnim tužiocem”, te da će više informacija imati uskoro.

Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e, jutros ne odgovara na pozive.

U Ministarstvu za odbranu BiH, kako je za Radio Sarajevo izjavila Uma Sinanović, glasnogovornica ove institucije, jutros nemaju više informacija.

I ona je dodala da je istragu preuzelo državno Tužilaštvo, te da je Vojna policija BiH sinoć završila posao.

(Radio Sarajevo)

Komentari

komentara