(TUZLA) Detalji stravične tragedije: Ubicu djece supruga ostavila i udala se za njegovog daidžu

468

U mjestu Donja Obodnica nadomak Tuzle večeras oko 19 sati, dogodila se nezapamćena porodična tragedija u kojoj je 42-godišnji Nesad Djedović hicima iz pištolja usmrtio maloljetnog sina A.D. (7,5) te maloljetnu kćerku M.D. (12) u putničkom motornom vozilu “Passat”.

Nakon počinjenog ubistva, otac je pokušao lišiti života i sebe, ali prema posljednjim informacijama trenutno se u veoma teškom stanju i sa teškim povredama nalazi na UKC Tuzla na intenzivnoj njezi, gdje mu se ljekari bore za život.

Kako nezvanično saznajemo, Djedović je uposlenik Rudnika “Dubrave” i nedavno je dobio unapređenje na poslu nakon čega je kupio pmv. “Passat” u kojem je života lišio sina i kćerku svega nekoliko stotina metara dalje od kuće u kojoj je živio.

Motiv ovog stravičnog zločina zvanično nije poznat. Međutim, nezvanično saznajemo kako je prije nekoliko mjeseci Djedovića napustila supruga i udala se za njegovog daidžu koji živi u Njemačkoj dok je on ostalo sa dvoje djece koja su živjela kod njegove majke.

Djedović se, kako saznajemo, nedavno oženio ponovo. Prema iskazima mještana i kolega sa njegovog posla važio je za mirnu, tihu i povučenu osobu koja nikada nije bila sklona incidentima.

Također saznajemo da je Djedović prije nego što će uraditi ovaj stravičan čin i na koncu pokušaja samoubistva o tome prethodno obavijestio svog dobrog prijatelje kao i policiju. Uviđaj na mjestu tragedije obavili su službenici kriminalističke policije MUP-a TK u saradnji sa dežurnim kantonalnim tužiocem. Istraga o ovom slučaju se nastavlja.

Radio Bet/(D.M.)

Komentari

komentara