Tuzla: Počinje prvi stand up festival #1StandUpFesTZ

452

Prvi stendap (stand up) festival u Tuzli #1StandUpFesTZ, koji će početi danas u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, ugostit će vodeće stendap komičare iz regije.

Jedan od najpoznatijih stendap komičara Balkana Nenad Danilović (Nesha Bridges), koji je opravdao status najtraženijeg u dosadašnjih dvije hiljade nastupa širom regije , otvara prvo veče 1StandUpFesTZ komedijom “Život”.

Drugu noć festivala pred tuzlanskom publikom naći će se komičari iz Novog Sada, Banja Luke, Mostara, Subotice, Sarajeva i Tuzle: Omer Hodžić, Dušan Varničić, Mirko Komljenović, Navid Bulbulija i Srđan Olman. Domaćini druge večeri festivala su Filip Andronik i Hazim Mujčinović, a muzičku podršku pružiće FM JAM ekipa DJ-eva.

Festival će zatvoriti Nikola Đuričko, glumac koji je uloge tumačio u domaćim, stranim i holivudskim ostvarenjima, i jedan je od omiljenih likova TV serija.

Đuričko će tuzlanskoj publici posljednjeg dana prvog stendap festa, 21. decembra prvi put otkriti kroz Stand up show “Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli da ga pitate” ili “Sve što niste znali o glumcu Nikoli Đuričku”.

“Tuzlanska publika će imati priliku da uživa u tri dana najbolje i originalne stendap komedije, koja ne donosi već ispričane viceve, nego autorske i živopisne komične situacije iz zivota izvođača, ali i publike”, izjavio je producent festivala Hazim Mujčinović.

Pored Mujčinovića, produkciju za ovaj nesvakidašnji festival u Tuzli potpisuje Bosanski kulturni centar TK.

Komentari

komentara