Tuzla:Objavljen identitet oca koji je ubio dvoje djece

504

Dvoje maloljetne djece, jedanaestogodišnja djevojčica i sedmogodišnji dječak, ubijeni su sinoć oko 19 sati u automobilu u zaseoku Repuševac na putu Lipnica-Obodnica kod Tuzle.

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo je njihov otac, četrdesetjednogodišnji Nesad Djedović iz Lipnice, koji je nakon toga pucao iz pištolja i sebi u glavu i trenutno je smješten u Klinici za anesteziju i reanimaciju UKC-a Tuzla, u kritičnom je stanju sa prostrelnom povredom na glavi.

“Djedović je u svom automobilu iz pištolja ispalio nekoliko hitaca u djecu. Djevojčica je preminula odmah, a dječak na putu do UKC-a u Tuzli.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja je prikupljen veći broj materijalnih dokaza, poduzima se niz istražnih radnji, te su u toku različita vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ubistvo dvoje maloljetnika.

Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece.

Motivi za ubistva djece i porodičnu tragediju se i dalje utvrđuju, te o tome nismo u mogućnosti iznositi bilo kakve informacije”, navode iz Tužilaštva Tuzlanskog Kantona.

Radio Bet: (D.M.)

Komentari

komentara