U BiH danas oblačno, smanjenje oblačnosti do kraja dana

418

U Bosni će danas prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslijepodne i krajem dana.

U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnom, zapadnim i istočnim područjima Bosne bit će sa slabim snijegom. Tokom dana, u zapadnim i jugozapadnim područjima postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a do kraja dana i u ostalim djelovima.

U Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno. Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini pojačana bura. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 3 do 8, na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini od 6 do 12 stepeni.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno sa slabim snijegom. Tokom dana, postupen prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 4 stepena.

Tmurno vrijeme, uz niske temperature, povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, kod većine ljudi sutra će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati jače poteškoće.

Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće.

Sa odmicanjem dana, opća slika će se postepeno popravljati, uz blagi porast temperatura, pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

komentara