U Bihaću i Tuzli danas mitinzi podrške Atifu Dudakoviću

165

Na Trgu žrtava Srebrenice u Tuzli danas će biti održan Miting podrške generalu Dudakoviću, u organizaciji Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona.

Mitingu će prisustvovati i UG ”Žene Srebrenice”, predstavnici Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona te brojne druge nevladine organizacije i udruženja.

Pozivamo građane Tuzle i Tuzlanskog kantona da se pridruže mitingu, u nastojanju da dokažemo da je ratni put Armije RBiH i generala Dudakovića bio častan čin odbrane golorukog naroda od agresije i genocida – ističe se u saopćenju iz Pres-službe Koordinacije boraca TK.

Delegacije i učesnici Mitinga podrške generalu Dudakoviću će položiti i cvijeće na spomen-obilježje „Kapija“.

I u Bihaću će se danas održati veliki skup na gradskom trgu. Skup organizira Koordinacija boračkih udruženja Unsko-sanskog kantona, uz podršku krajiških općina i gradova.

Govorit će saborci Dudakovića i neće imati nikakav politički predznak.

– Bit će to naša podrška, zahvala nas, Krajišnika, našem komandantu za sve što je učinio za odbranu BiH i Bihaćkog okruga, koji je 1.201 dan bio u blokadi – kazao nam je Besim Dizdarić, predsjednik Udruženja „Patriotska liga USK“.

Jučer su general Atif Dudaković i 12 njegovih saboraca napustili Sud BiH nakon što im je taj sud odredio mjere zabrane i odbio prijedlog Tužilaštva da im odredi pritvor.

 

 

 

Izvor:avaz.ba

Komentari

komentara