U Gradačcu predstavljeni novi modeli saradnje između javnog i privatnog sektora

206

U Općini Gradačac održan je sastanak predstavnika REDAH-a (Regionalna razvojna agencija), predstavnika Općine Gradačac i privrednih subjekata koji djeluju na području općine Gradačac a u vlasništvu su inostranih partnera (Cimos TMD Ai, Wagner Automotiv d.o.o. Gradačac, Lactalis d.o.o. i TMD-DOMMERS LIGHTING GRADAČAC ). Na ovom sastanku prezentovani su novi mehanizmi za razvijanje saradnje javnog i privatnog sektora u okviru realizacije projekta ”Razvijanje partnerstva sa privatnim sektorom – Developpp.de program”.

Radi se o projektu kojeg finansijski podržava GIZ u sklopu podrške BFC SEE procesu certifikacije gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem.Osnovna namjera projekta je razvijanje partnerstava sa privatnim sektorom u općinama i gradovima u regiji koji su nosioci prestižnog BFC SEE certifikata.

Na području koje pokriva BFC Mreža Federacije BiH ukupno je 11 certificiranih općina i gradova, među kojima je i Općina Gradačac na čijem području bi se mogla razviti navedena partnerstva sa potencijalnim investitorima.

 

 

 

Radio Bet/Press Općine

Komentari

komentara