U Jedinstvu puni optimizma pred dolazak Željezničara

535
Jučer je održana press konferencija povodom utakmice 4. kola košarkaške lige BiH, u kojoj se sastaju Jedinstvo BH Telecom i Željezničar.
“Ispostavlja se da je naša ekipa dosta stabilna i jaka, dočekujemo derbi utakmicu sutra. Za razliku od prošle godine kada je Željezničar igrao sa domaćim igračicama, sada su doveli jednu igračicu sa američkim državljanstvom. Bez obzira na nju, mi očekujemo da odradimo sutra dobar posao, odigramo dobro, pobijedimo i ne dozvolimo da odnesu bodove iz Mejdana”, rekla je Mara Lakić, te dodala:
“Naše igračice su zdrave i spremne, treniraju dobro. Djevojke su spremne da pred našom publikom pokažu šta znaju i koliko su napredovale. U svakoj utakmici postoji pritisak, ali mislim da to može biti samo pozitivna stvar koja će biti dodatni motiv našim igračicama. Uz dužno poštovanje igračicama Željezničara”.
“Mislim da mi imamo kvalitetniju ekipu ali to moramo pokazati i na terenu. Utakmicu će vjerovatno gledati i selektor ženske košarkaške reprezentacije, pa će to vjerujem biti još jedan dodatni motiv djevojkama da pokažu selektoru da može računati u budućnosti i na neke ig račice Jedinstva. Na kraju pozivam publiku da nas podrže, bilo bi mi drago da dođu u što većem broju”.

(SportSport.ba)

Komentari

komentara